Psychomotorische therapie

PMT is een ervaringsgerichte therapie. Dit houdt in dat we vooral veel gaan doen en niet alleen praten over je problemen. Door de oefeningen in de psychomotorische therapie kun je ervaren wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Ook kun je bewuster worden van je lichaam, gedachten, gevoelens of gedrag. Je kunt oefenen om je gedachten of gedrag te beïnvloeden en patronen te doorbreken. In mijn therapieën gebruik ik onder andere yoga en ontspanningsoefeningen, boksoefeningen, balsporten, symbolisch werk en samenwerkingsopdrachten.

Een therapie traject start altijd met een vrijblijvende intake. Hierin maken we kennis en bespreken we de mogelijke doelen voor de therapie. Besluit je na de intake om niet te starten met een therapietraject, dan kan dat uiteraard. Het is belangrijk dat er een “klik” is en dat mijn werkwijze bij je past. Wanneer je start met een therapietraject, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Uiteraard houd ik mij aan de privacy wetgeving.

Een therapie traject omvat gemiddeld 10-20 sessies, afhankelijk van de doelen. Je kunt ervoor kiezen om wekelijks af te spreken, maar ook een andere frequentie is mogelijk.

Thema’s of problematieken waarmee je bij mij terecht kunt in de PMT, zijn onder andere: laag zelfbeeld, burn-out of vermoeidheidsklachten, moeilijkheden met emotieregulatie, problemen rondom trauma of hechting, lichaamsbewustzijn, ontspanning, weerbaarheid en grenzen.

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom in mijn praktijk. Zo nodig kan ik ook de partner of het gezin betrekken in de therapie.

Je kunt je rechtstreeks bij mij aanmelden, of doorverwezen worden door bijvoorbeeld de POH-ggz van de huisarts. Daarnaast werk ik samen met een aantal psychologenpraktijken en zorginstellingen, als er meer nodig is dan alleen PMT.

Kosten:

Een sessie van 50-60 minuten kost 90 euro. Ook voor de intake reken ik 90 euro.

Een partner- of gezinssessie duurt 75-90 minuten. Hiervoor reken ik 125 euro.

Afhankelijk van je zorgverzekering kun je PMT gedeeltelijk vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor meer informatie.

Register Vaktherapie

Ik ben lid van de NVPMT en FVB, en geregistreerd Psychomotorisch therapeut in het register Vaktherapie. Als register psychomotorisch therapeut ben ik verplicht om jaarlijks voldoende nascholing en intervisie te volgen en te voldoen aan verschillende eisen rondom de uitoefening en professionalisering van mijzelf en mijn vak. Dit betekent dat ik mijzelf als therapeut kan blijven ontwikkelen, maar ook dat ik jou als cliënt serieus neem.

KvK: 58049886

BTW nummer: NL001562225B04

AGB codes en lidnummers van de FVB/NVPMT zijn zo nodig op te vragen.